Prometheus 2012

Oduvijek sam bio veliki ljubitelj naučne fantastike iliti SF žanra. Još kao dijete sam čitao stripove,knjige…ma sve što je imalo ikakve veze sa svemirom,nepoznatim i fantastičnim.I dan danas je moja ljubav prema tome ista i jedva čekam da se pojavi kakav dobar SF da me malo mašta odvede u nepoznato.

prometheus artwork

U moru svakojakih filmova  Prometheus se uspio odmah izdvojiti i moram reći da se radi o zaista pravom predstavniku žanra. Ovaj film je zapravo priča koja se dogadja prije kultnog klasika Alien i odgovara na neka pitanja koja se povlače još od tada a kao pravi SF i postavlja neka sasvim nova pitanja koja tek čekaju odgovor.

Sama radnja je u početku naizgled jednostavna-radi se o grupi istraživača sa zemlje koji tragom povijesnih slika u pećinama diljem svijeta traže takozvane inžinjere za koje oni misle da su nas,ljude stvorili. Dalje stvarno nema smisla objašnjavati jer Vam mogu samo upropastiti užitak otkrivanja.

Film je kao i njegovog nasljednika (po priči a ne po datumu snimanja) režirao Ridley Scott i uspio je napraviti film koji će zadovoljiti i obožavatelje Alien priče ali isto tako i one kojima je ovo prvi susret sa franšizom.

Od uloga moram izdvojiti izvrsnog Michael Fasbender-a u ulozi androida Davida,Noomi Carapace kao uvjetno rečeno glavna uloga te Cherlize Theron kao kćer tajkuna Waylanda oko čije se korporacije vrte radnje svih Alien filmova.

Teško je u malo riječi opisati ovakav film ali mogu reći da je šteta što ih nema više takvih…naučno.Fantastičnih.prometheus DVD cover

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s