Interstellar

Nakon dugo vremena pojavio se jedan SF vrijedan spomena-Interstellar.

U danasnje vrijeme blockbustera i mase vrlo sličnih filmova vrlo je teško napraviti film koji će zadovoljiti mase ali se ipak izdvojiti na neki svoj način. Jedan od rijetkih režisera kojemu to već godinama polazi za rukom je upravo Christopher Nolan. On i njegov brat Jonathan su ujedno i napisali scenarij za ovaj film.poster filma

Sama priča je u početku relativno jednostavna-planet Zemlja odumire i postaje lagano gomila prasine i ljudima ne preostaje ništa drugo nego naći neku novu planetu za život.Postoje dva plana za spasiti čovječansto-prvi i službeni plan je poslati pilote kroz nedavno pronađenu crvotočinu (eng. wormhole)te pronaći planet pogodan za ljude.Drugi plan znaju samo neki i sastoji se od više tisuća oplođenih jajašca uz pomoć kojih će se nastaviti vrsta ali ljudi na zemlji će jednostavno odumrijet…

Tu dolazimo do zapravo glavne premise u filmu. Naime Cooper (Matthew McConaughey) preko svoje kćeri ljubimice Murph (Ellen Burstyn glumi stariju a Mackenzie Foy mlađu) na pomalo fantastičan način pronalazi koordinate svemirskog broda koji treba krenuti u potragu za planetama. Naime Murph u svojoj sobi pronalazi tragove prašine koji su poredani poput morseovog koda te osjeća nekakvu prisutnost koja ju uopće ne plaši već privlači te nagovara svojeg obožavanog oca da slijedi taj trag u prašini..

Cooper na taj način dolazi do NASA stanice gdje se upravo sprema brod i potreban im je pilot,što je upravo on bio prije nego je zemlju zahvatila havarija. Kako beskonačno voli svoju kćer i želi da ona ima neku budućnost on teška srca prihvaća ponudu da upravlja tim brodom. Njegova bol je tim veća zato što za svaku godinu provedenu na brodu puno više godina prodje na zemlji a njegova ljubica će odrasti bez njega ,a ako pak ne ode postoji velika šansa da uopće ne preživi.

Tu bih htio stati sa radnjom tako da Vam baš ne upropastim film koji svakako treba pogledat,pustit suzu ako treba…

Vizualno predivan,možda za laike na momente kompliciran ali svakako emotivan film koji će jednako pogoditi i ljubitelje SF a i dobre drame.

Poruka je jasna-Some things last forever,lost in space but not in time…poster filma

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s