Sunshine 2007

poster filmaAko već niste primijetili veliki sam fan SF žanra i rado bi iskoristio ovu priliku da ukažem na jedan manje poznati film režisera Danny Boyla iz sad već davne 2007 godine.

Radnja filma Sunshine se odvija 50 godina u budućnosti kada se naše Sunce počinje gasiti i zajedno s njim život na Zemlji. Internacionalni tim je sastavljem da uz pomoć nuklerane fizije ponovno pokrene reakcije unutar sunca ali njihova misija propada.Sedam godina nakon tog neuspjeha sastavljen je novi tim da ponovo pokuša tu jedinu opcije za spas čovječanstva..

Iako na prvi pogled ovo izgleda kao još jedan čisti naučno fantastični uradak ovo je prava mala studija o ljudskom ponašanju u najgorim uvjetima i kad su sve nade izgubljene.

Relativno niskobuđetan film sa odlično odrađenim ulogama od strane B glumaca, ajmo tako reć,izvrsna kamera i osjećaj za napetost od strane Boyla te usprkos manjem buđetu prisutnost pravih vizualnih dragulja. Svakako film koji nije za propustit ako ste ljubitelj dobre svemirske drame .scena iz filma

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s