Automata 2014

U cijelom moru filmova vrlo je lako propustiti nešto pa sam i sam saznao za ovaj dragulj tek godinu dana nakon što je izaša.Iako glavnu ulogu igra Antonio Banderas ( koji je odradio upravo odličan posao ) ovaj film je prošao relativno nezapažen .poster filma

Izvrsna priča o radniku u osiguravajučem društvu kojeg posao natjera da dođe u sukob sa svojim pretpostavljenima i sa samim sobom kada shvati da roboti koji su napravljeni da budu radnici jednostavno odjednom počinju razmišljati,živjeti.

Gabe Ibanez je napisao scenarij i upravo maestralno izrežirao ovaj filmić sa malim budžetom ali velikom moralnom dilemom.

Iako očigledno inspiriran  ” Blade runner” -om zbog same premise o inteligentnim robotima toliko se ipak uspio vizualno a i samim osjećajem izdvojiti od njega.

Odlično je prikazano naše potrošačko društvo i odnos koji imamo prema stvarima ali isto tako sa koliko ljubavi i dobrote ipak većina nas živi.

Glumci su napravili takodjer odličan posao pogotovo Antonio Banderas i Dylan McDermont te su dali svojim likovima dodatnu dimenziju.

Ako tražite neki film za nedeljno večer svakako imajte na umu Automata.

slika iz filma

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s